Συχνές Ερωτήσεις

favicon

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε

Έχετε ορισμένες απορίες ;

 

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις, σε ορισμένες από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μπορεί να σας απασχολούν. Εάν παρόλα αυτά, χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση ή θέλετε να ρωτήσετε κάτι πιο συγκεκριμένο, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε.

F.A.Qs

Συχνές Ερωτήσεις

Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι νόμιμες ;

Η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών σε ένα αυτοκίνητο είναι νόμιμη και ο μόνος περιορισμός αφορά τον συντελεστή μετάδοσης φωτός των εμπρόσθιων παραθύρων (σκουρότητα). Προϋπόθεση αποτελεί οι μεμβράνες που θα τοποθετηθούν να έχουν προδιαγραφές οχήματος και να είναι εγκεκριμένου τύπου. Σχετικά με τον συντελεστή μετάδοσης φωτός (σκουρότητα) η νομοθεσία προβλέπει πως η τιμή του πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 70% στα εμπρόσθια παράθυρα ενώ στα υπόλοιπα δεν έχουμε απολύτως κανέναν περιορισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα μπροστινά παράθυρα τοποθετούμε απλώς μια ελαφρώς σκούρη μεμβράνη.

Πόσο κοστίζουν οι μεμβράνες για ένα όχημα ;

Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες μεμβρανών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα όχημα και το κόστος καθορίζεται αντίστοιχα. Ωστόσο στη Masterfilm αποφεύγουμε την τοποθέτηση χαμηλής ποιότητας μεμβράνης. Ο κύριος όγκος εργασιών μας, αφορά πολυτελή αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτό έχουμε επιλέξει να εφαρμόζουμε την καλή (σειρά επίδοσης) και όχι την βασική σειρά, από εγκεκριμένες και πιστοποιημένες μεμβράνες. Εκτός από την ποιότητα το κόστος επηρεάζεται από τον τύπο του οχήματος. Για το ακριβές κόστος θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μαζί μας. Ωστόσο να έχετε μια τάξη μεγέθους, το κόστος για ένα συμβατικό όχημα κυμαίνεται στα 120-140 ευρώ συν τον φπα για όλο τα παράθυρα του οχήματος πλην του μπροστινού παρμπρίζ.

Οι αντηλιακές μεμβράνες τοποθετούνται στο παρμπρίζ ;

Βάσει νομοθεσίας η τοποθέτηση αντηλιακής μεμβράνης επιτρέπεται, με τον συντελεστή μετάδοσης φωτός (σκουρότητα) η τιμή του να είναι μεγαλύτερη από 75%. Οι περιπτώσεις που τοποθετούμε το ειδικά διαμορφωμένο αυτό υλικό αφορούν κυρίως περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα φωτοευαισθησίας.

Πόσο χρόνο διαρκεί η τοποθέτηση σε ένα όχημα ;

Για όλη τη διαδικασία της τοποθέτησης χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες.

Χρειάζεται κάποια ειδική φροντίδα μετά την τοποθέτηση ;

Απολύτως καμία. Θα χρειαστεί ωστόσο την πρώτη μέρα να μην κατεβάσουμε τα παράθυρα και αν θέλουμε να καθαρίσουμε τα τζάμια εσωτερικά, θα το κάνουμε αφού περάσουν δύο μέρες.

Οι μεμβράνες έχουν εγγύηση ;

Η εργοστασιακή εγγύηση των μεμβρανών είναι εφ όρου ζωής. Ο μέσος χρόνος ζωής των αυτοκινήτων υπολογίζεται στα 13 έτη. Δεδομένου των κλιματικών συνθηκών της Ελλάδας εκτιμούμε ότι για τα 10 πρώτα χρόνια η λειτουργία της μεμβράνης δε θα αλλοιωθεί. Παράγοντες όπως για παράδειγμα, η συχνότητα έκθεσης στον ήλιο μπορεί να επηρεάσουν τον χρόνο ζωής της, ωστόσο οι διαφορές είναι αμελητέες.

Ρωτήστε Μας

Φόρμα Επικοινωνίας